مصرف آنتی اکسیدان یعنی مبارزه با سرطان و طول عمر بیشتر

حتما نام آنتی اکسیدان را زیاد شنیده‌اید, موادی که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و توانایی مبارزه در برابر سرطان را افزایش می‌دهند.

اما به واقع آنتی اکسیدان چیست و چگونه منجر به تقویت بدن می‌شود؟ همان طور که از نام آن پیداست این ماده سدی است برابر اکسید شدن مولکول‌ها.

وقتی مولکول‌ها تجزیه و اکسید می‌شوند از خود نوعی سم به نام رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند. در این شرایط باید منتظر بیماری‌هایی مانند ناراحتی‌های چشمی، سرطان و ناراحتی‌های قلبی باشیم.

وجود آنتی اکسیدان در بدن سبب می‌شود تا این تجزیه رخ ندهد و یا آن را کنترل و درمان کند. با مصرف آنتی اکسیدان می‌توانید طول عمر بیشتری داشته باشید و پیری را به تعویق بیاندازید.

در این میان آن دسته از مواد غذایی که دارای ویتامین C هستند، به طور قابل توجهی می‌توانند از روند تخریب سلول‌ها جلوگیری کنند و روند از بین رفتن آن‌ها را کند نمایند.

آنتی اکسیدان‌های رنگی

آنتی اکسیدان ها از مواد غذایی ضروری بدن هستند ، آنها مواد غذایی دارای رنگدانه‌های طبیعی می‌باشند که از سویی منجر به ایجاد رنگ در آن‌ها شده و از سویی دیگر خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. به طور مثال کلروفیل معروف‌ترین رنگدانه‌ایی است که در گیاهان سبز دیده می‌شود.

در هویج بتاکاروتن عامل نارنجی شدن آن است و یا رنگ بنفش بلوبری به دلیل وجود آنتوسیانین است. هیچ ماده غذایی را نمی‌توان بیابید که دارای آنتی اکسیدان نباشد. اما اگر به دنبال منابع غنی آن هستید بهتر است استفاده از میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

در میان سبزیجات و میوه‌ها نیز می‌توانید گروه‌هایی را بیابید که بیشترین میزان آنتی اکسیدان را دارا هستند. مصرف آنتی اکسیدان، این مواد غذایی به طور قابل توجهی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید و با پیشگیری از سرطان منجر به سلامتی و طول عمر شود.

مغزی سالم با گردو

گردو از آن دست مواد غذایی است که نمی‌توان در یک رژیم غذایی سالم جایی برای آن در نظر نگرفت.

این مغز سرشار از فیبر و چربی‌های غیراشباع است. از این رو برای کاهش وزن بسیار مفید است. فیبر همان ماده غذایی است که باعث می‌شود به مدت طولانی احساس سیری داشته باشید. استفاده از مغز گردو برای تقویت حافظه نیز موثر است.

گردو دارای ترکیبات پلی فنول است که در کنار آنتی اکسیدان‌های موجود در این ماده خوراکی باعث می‌شود تا از اکسید شدن مولکول‌ها به طور چشمگیری جلوگیری شود و در نتیجه باعث سلامتی عمومی بدن و طول عمر شود.

سایز مزایا گردو

  • کاهش التهاب
  • کنترل وزن
  • مقاوم سازی بدن در برابر انواع بیماری‌ها مانند سرطان
  • کاهش بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم
  • منبع غنی از پروتئین

قلبی سالم با بلوبری‌های بنفش

به کوچکی دانه‌های بنفش بلوبری نگاه نکنید. این میوه کوچک سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌هایی که منبع آن آنتوسیانین است. آنتوسیانین همان رنگدانه‌ایی است که باعث می‌شود این میوه ریز به رنگ بنفش باشد. از این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نام برده می‌شود که توانایی خوبی در برابر اکسید شدن مولکول‌ها را دارد.

بر طبق تحقیقات اگر به مدت شش ماه روزانه معادل یک فنجان بلوبری خورده شود بیماری‌های قلبی ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش خواهند یافت.

از دیگر ویژگی‌های این میوه کوچولو می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • منبع غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • تقویت عملکرد سیستم مغز
  • تقویت استخوان بندی بدن
  • کاهش بیماری‌های قلبی

پیشگیری از سرطان با اسفناج

اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است. کاروتنوئیدهای موجود در این سبزی، به عنوان آنتی اکسیدان‌های قوی می‌توانند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرند. این ماده در هویج نیز وجود دارد و برای تقویت چشم بسیار مفید است.

کاروتنوئیدها در سبزیجاتی که رنگ سبز تیره دارند به فراوانی یافت می‌شوند و از بروز سرطان‌های معده، دهان و مری جلوگیری می‌کنند.

اسنفاج جزء سبزیجات ریشه‌ایی و از خانواده چغندر است. مصرف آنتی اکسیدان این ماده خوراکی در برنامه غذایی باعث تقویت استخوان و موها می‌شود.

سایر مزایا اسفناج

  • فیبر موجود در اسفناج دو برابر سبزی‌های دیگر است
  • دارای ویتامین C ، E ، D ، K است
  • حاوی مواد معدنی منگنز، سلنیوم و روی
  • جلوگیری از یبوست
  • پایین نگهدارنده قند خون

کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان

نمی‌توان از آنتی اکسیدان حرف زد اما به کلم بروکلی اشاره نکرد. رنگ سبز این گیاه از آن حکایت دارد که با منبع غنی از آنتی اکسیدان مواجه هستیم.

مصرف بروکلی را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا بوسیله فنولیک‌هایی موجود در آن بتوانید سلول‌های سالمی داشته باشید و در برابر انواع بیماری‌ها مقاوم باشید.

این سبزی سرشار از ویتامین C و A است. همین موضوع کافی است تا از چین و چروک شدن پوست جلوگیری کند.

سیب زمینی و سرطان

سیب زمینی ماده‌ایی است که به دلیل کربوهیدرات بالایی که دارد، به دلیل عامل چاقی مطرح می‌شود، بخصوص در نواحی شکم و پهلو. اما باید بدانید که این ماده غذایی خوشمزه منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین‌ها است.

اگر می‌خواهید از خواص سیب زمینی بهره‌مند شوید بهتر است آن را با پوست مصرف کنید. بیشتر ارزش غذایی این سبزی غده‌ایی در پوست آن نهفته است. برای این منظور بهتر است آن را به صورت آب پز، بخار پز و یا کبابی مصرف نمایید.

سیب زمینی انواع مختلفی دارد. هرچه پر رنگ‌تر باشد یعنی از آنتی اکسیدان‌های بیشتری بهره‌مند است. برای این منظور بهتر است از انواع سیب زمینی شیرین و یا بنفش استفاده کنید. به هیچ عنوان سیب زمینی‌های سبز را مصرف نکنید چون دارای مواد سمی هستند.

سایر مزایا سیب زمینی

  • کاهش فشار خون
  • کاهش بیماری‌های عصبی
  • مبارزه با سرطان
  • کاهش حملات قلبی

با توت فرنگی بیماری قلبی را کاهش دهید

توت فرنگی جزء آن دسته از میوه‌هایی است که سرشار از آنتوسیانین‌ها است. بنابراین می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و رادیکال‌های آزاد را کنترل کند. توت فرنگی به عنوان یکی از سوپر فودها عنوان می‌شود.

ویژگی اصلی سوپر فودها این است که از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها سرشار هستند.

سایر مزایا توت فرنگی

  • کاهش ایجاد لخته خون در بدن به دلیل دارا بودن پتاسیم و در نتیجه کاهش سکته مغزی
  • مفید برای فشار خون بالا
  • سرشار از ویتامین C
  • موثر برای درمان و کاهش بیماری‌های کلیوی

چای سبز یک آنتی اکسیدان قوی

آنچه که باعث می‌شود تا از چایی سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی یاد شود وجود ماده‌ایی است به نام کاتچین.

شاید نوشیدن چایی سبز را بیشتر برای لاغری شنیده باشید، اما باید بدانید مصرف آن به دلیل موجود آنتی اکسیدان منجر به تقویت سیستم بدن در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شود. در نتیجه طول عمر را به همراه دارد.

سایر مزایا چای سبز

  • ضد التهاب
  • ضد عفونی کننده
  • افزایش سوخت و ساز بدن
  • کاهش کلسترول بد
  • رفع بوی بد دهان
  • تقویت سیستم استخوانی
  • جلوگیری از بیماری‌های کبدی
  • منبعی غنی از ویتامین C

با شکلات تلخ آنتی اکسیدان بخورید

شکلات تلخ کاکائویی دارای ترکیبات فلاونوئیدی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قدیمی می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مقابله کند.

سایر مزایا مصرف شکلات

  • جلوگیری از ضعف حافظه
  • بالا بردن قدرت هوش و ادراکی
  • تقویت خلق و خو
  • کمک به کاهش وزن

پروتئین‌های گیاهی با انواع لوبیا

از مصرف لوبیاها در رژیم غذایی خود غافل نشوید. لوبیاها سرشار از پروتئین، فیبر و مواد فیتوشیمیایی هستند. از لوبیاها به عنوان بنشن نیز نام برده می‌شود. پروتئین موجود در بنشن‌ها با گوشت برابری می‌کند از این وجود آن‌ها در رژیم گیاهخواری حائز اهمیت است.

از پرمصرف‌ترین انواع بنشن می‌توان به این موارد اشاره کرد: لوبیای سیاه، قرمز و سفید. شاید مهم‌ترین مشکلی که در مصرف انواع بنشن وجود داشته باشد، ایجاد نفخ است. با استفاده از روش‌های صحیح پخت می‌توان تا حدود زیادی این مشکل را حل نمود.

جو دوسر غله‌ایی سرشار از آنتی اکسیدان

جوی دوسر غله‌ایی است سرشار از آنتی اکسیدان. ویژگی این ماده غذایی این است که می‌توانید آن را به صورت آرد، گرانولا و شیر مصرف کنید.

سایر مزایا جو دوسر

  • کاهش بیماری‌های قلبی و دیابت
  • تقویت سیستم گوارشی به دلیل جذب آب بالا
  • ماده موثر در محصولات آرایشی
  • کمک به کاهش خطرات و ناراحتی‌های قلبی

روغن زیتون

زیتون و روغن زیتون از آن دست مواد غذایی هستند که گویا برای همه چیز مفید می‌باشند. نمی‌توانید یک رژیم غذایی سالم پیدا کنید که در آن خبری از روغن زیتون و زیتون نباشد.

روغن زیتون سرشار از چربی‌های اشباع نشده است. مصرف آن در رژیم غذایی مردان می‌تواند منجر به تقویت و افزایش تستوسترون شود به طوری که نتیجه آن نیز محفوظ بماند. طبق تحقیقات اگر به مدت دو هفته از روغن زیتون در رژیم غذایی خود استفاده کنید آنگاه افزایش تستوسترون به ۱۷ درصد خواهد رسید.

خوبی این روغن این است که با غذاهای مختلف می‌توان آن را مصرف کرد. بهترین چاشنی برای انواع سالاد است. روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و بنابراین به خوبی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید.

سایر مزایای روغن زیتون:

  • کاهش کلسترول خون
  • کاهش فشار خون
  • تنظیم قند خون بدن
  • تقویت حافظه
  • کنترل سفیدی مو
  • کاهش سرطان سینه

صدف

شاید خوردن این ماده سفید و لزج هوس انگیز نباشد و بسیاری آن را اصلا غذا به حساب نمی‌آورند. ولی باید بدانید که صدف از ماده معدنی زینک غنی است و از همین رو نمی‌توان مصرف آن را نادیده گرفت. این ماده به راحتی باعث افزایش تستوسترون در بدن می‌شود.

اگر بتوانید هر روز از این ماده غذایی در برنامه خود استفاده کنید متوجه افزایش قوه جنسی خود خواهید شد. این ماده غذایی منبعی برای ویتامین D و مواد معدنی مانند مس، سلنیوم و منیزیم است.

تخم مرغ

شاید تخم مرغ به عنوان خوشمزه‌ترین غذایی است که می‌توان در مدت زمان کوتاهی آن را تهیه کرد. ارزان است و با مقداری کره طبیعی، نمک و فلفل سیاه به عنوان یکی از دلچسب‌ترین غذا هاست.

همه می‌دانیم که این غذای خوشمزه سرشار از کلسترول است و شاید همین موضوع باعث شود تا در خوردن آن کمی به شک بیافتیم.

متخصصان و کارشناسان تغذیه می‌گویند کلسترول تخم مرغ باعث افزایش کلسترول بد نمی‌شود و از این رو استفاده از آن مشکلی ندارد. همچنین هیچ دلیلی وجود ندارد که ثابت کند این ماده غذایی عاملی است برای فشار خون بالا.

ترکیبات تخم مرغ مواد لازم برای ساختار هورمون تستوسترون را به راحتی تامین می‌نماید. پروتئین موجود در تخم مرغ اسید آمینه‌های ضروری بدن را آماده می‌سازد.

جمع بندی:

افزایش تستوسترون با تغذیه به راحتی امکان پذیر است. این هورمون نقش اساسی در حجیم سازی بدن مردان را دارد و کاهش آن می‌تواند منجر به بروز عارضه شود.

اگر می‌خواهید در طول تمرینات بدنسازی از افزایش حجم عضلانی خوبی ( اثرات آنابولیک) برخوردار باشید باید سطح این هورمون را در بدن کنترل و تنظیم نمایید تا هم ویژگی مردانه خود را حفظ نمایید و هم اندامی ورزیده و حجیم داشته باشید.

نمونه‌هایی از محصول‌های مرتبط

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.