خوراکی های مغذی و فواید آنها (بخش اول)
گرچه زمینه پزشکی به روشهای مختلف پیشروی و پیشرفت کرده است، متخصصان تغذیه و کارشناسان بهداشت همچنان از مزایای برخی از غذاها تمجید می کنند. در واقع خوردن خوراکی های مغذی و سالم نشان داده است، که خطر ابتلا یه چاقی، بیماریهای قلبی و حتی برخی از سرطان ها را کاهش می دهد.
بهترین خوراکی های مغذی
بادام
بادام یک منبع غنی از ویتامین E، مس، منیزیم، پروتئین با کیفیت عالی و اسیدهای چرب غیر اشباع سالم است. مطالعات نشان داده است که بادام به طور بالقوه می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، کاهش خطر ابتلا به سرطان و کمک به طولانی شدن زندگی کند.
درباره بادام بیشتر بدانید.(به زودی)
سیب
گاهی اوقات سیب ها را “نیروگاه تغذیه ای” می نامند، این نام به دلیل مشخصات قابل توجه آن ها می باشد. سیب حاوی حدودا ۱۴ درصد نیازهای روزانه ویتامین C (آنتی اکسیدان های قوی طبیعی)، ویتامین B-complex، فیبرهای غذایی، مواد شیمیایی گیاهی (که به حفاظت از بدن از عوامل مضر رادیکال های آزاد کمک می کند) و مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم می باشد. مطالعات نشان داده اند که خوردن سیب به صورت بالقوه می تواند باعث جلوگیری از زوال عقل و کاهش خطر سکته مغزی و دیابت شود.
درباره سیب بیشتر بدانید.(به زودی)
مارچوبه
مارچوبه در فیبر رژیمی بسیار غنی است و حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B6، کلسیم، روی و منیزیم می باشد.مزایای بالقوه سلامتی مارچوبه عبارتند از : کاهش خطر ابتلا به دیابت، پیشگیری از سنگ کلیه و کاهش خطر نارسایی لوله عصبی در نوزادان از مزایای مارچوبه می باشد.مارچوبه همچنین یک ادرار آور می باشد که می تواند به تعادل آب بدن کمک کند و بر روی فشار خون و ورم تاثیر مثبت داشته باشد.
درباره مارچوبه بیشتر بدانید.(به زودی)
موز
موز به طور طبیعی فاقد چربی، کلسترول و سدیم می باشد و بسیار غنی از پتاسیم است.مزایای بالقوه سلامتی موز عبارتند از :کاهش فشار خون، کلهش ابتلا به سرطان خون در دوران کودکی و به سلامت قلب کمک می کند.
درباره موز بیشتر بدانید.(به زودی)
ریحان
ریحان یکی از خوراکی های مغذی و غنی از ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، منیزیم، آهن، پتاسیم و کلیسم می باشد.
درباره ریحان بیشتر بدانید.(به زودی)
چغندر قند
ریشه چغندر که همان چغندر شناخته شده است، محبوبیت خود را به عنوان یک خوراکی فوق العاده به دست آورده است. همچنین مطالعات اخیر به دست آمده ادعا می کند چغندر و آب ریشه چغندر می تواند عملکرد ورزشی، کاهش خون و افزایش گردش خون را بهبود بخشد.این امر تا حدی به علت نیترات بالای آن است که اکسید نیتریک را در بدن افزایش می دهد که نقش مهمی در سلامت قلب و عروق دارد.چغندر منبع غنی از اسید فولیک و منگنز می باشد، همچنین حاوی تیامین، ریبو فلاوین، ویتامین B6، اسید پانتوتنیک، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیم است.
درباره چغندر قند بیشتر بدانید.(به زودی)
کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی مقادیر بالای فیبر (هر دو محلول و غیر محلول) و منبع غنی از ویتامین C است.علاوه بر این، بروکلی غنی از ویتامین A، آهن، ویتامین K، ویتامین B-Complex، روی، فسفر و مواد مغذی گیاهی می باشد.مطالعات نشان داده اند که بروکلی می تواند به طور بالقوه جلوگیری از ورم مفاصل و استخوان ها کند، از پوست مقابل اثرات نور UV محافظت کند، عوارض جانبی دیابت بر قلب را کاهش دهد و باعث کاهش خطر سرطان مثاته می شود.
درباره کلم بروکلی بیشتر بدانید.(به زودی)
طالبی
طالبی به طور معمول به عنوان گرمک، خربزه و ملون شناخته شده است، آن ها عضو خانواده گیاه شناسی کدوسانان محسوب می شوند.طالبی حاوی فراوانی آنتی اکسیدان از جمله کولین، زاکسنتین و بتاکاروتن است، که همه آن ها در برابر انواع بیماری ها و شرایط از سرماخوردگی تا سرطان از بدن محافظت می کنند.مزایای سلامتی طالبی شامل کاهش خطر ابتلا به آسم، کنترل فشار خون، کمک به هضم، حفظ رطوبت پوست و کاهش التهاب می شود.
درباره طالبی بیشتر بدانید.(به زودی)
هویج
هویج منبع خوبی از ویتامین A می باشد، آن ها ۲۱۰ درصد از نیازهای یک فرد بزرگسال را برای یک روز فراهم می کنند.مزایای بالقوه هویج عبارتند از: جلوگیری از سرطان ریه، از بین بردن سلول های سرطانی و مهار پیشرفت آن ها و کمک به بهبود بینایی
درباره هویج بیشتر بدانید.(به زودی)
گل کلم
گل کلم از خانواده کلم سانان می باشد که معمولا به عنوان سبزیجات چلیپایی شناخته می شوند.آن ها حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی هستند که می توانند بدن را از سرطان محافظت کنند.آن ها همچنین حاوی فیبر هستند که به سیری، کاهش وزن و دستگاه گوارش سالم کمک می کند، کولین که ضروری است برای یادگیری و حافظه فرد و همچنین بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر.مزایای بالقوه گل کلم شامل جلوگیری از یبوست، کمک به حافظه، جلوگیری از جهش و کاهش استرس از رادیکال های آزاد می باشد.
درباره گل کلم بیشتر بدانید.(به زودی)
کرفس
کرفس یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها، الکترولیت ها و ویتامین K است، همچنین با توجه به محتوای آب بالا، می تواند به آبرسانی کمک کند.مزایای بالقوه سلامتی کرفس عبارتند از: کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان و تسکین درد مفاصل
درباره کرفس بیشتر بدانید.(به زودی)
نخود
نخود در سرزمین های مجاور دریای مدیترانه و خاورمیانه کشت می شد و از آنجا به سراسر جهان گسترش یافت.مزایای بالقوه سلامتی نخود عبارتند از: بهبود سطح گلوکز، چربی ها، سطح انسولین برای دیابت، حفظ قدرت استخوانی و سلامت قلب
درباره نخود بیشتر بدانید.(به زودی)
پیازچه
پیازچه یک ماده غذایی مغدی مفید است در حالی که کالری کمی هم دارند. پیازچه دارای مواد مغذی مفید مانند ویتامین ها، مواد معدنی و آنی اکسیدان ها است.مزایای بالقوه سلامتی پیازچه شامل اثرات مفید و پیشگیرانه در برابر سرطان، سرطان پروستات، سرطان مری و معده و اثرات مثبت بر خواب و خلق و خوی می باشد.
درباره پیازچه بیشتر بدانید.(به زودی)
شکلات
شکلات غنی از آنتی اکسیدان ها استریال، با وجود شهرت بد برای افزایش وزن، تعدادی از مزایای سلامت مرتبط با مصرف آن (به ویژه شکلات تلخ) وجود دارد.مزایای بالقوه سلامتی شکلات عبارتند از: کاهش کلسترول، پیشگیری از زوال عقل و کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی.
درباره شکلات بیشتر بدانید.(به زودی)
گشنیز
گشنیز گیاه دارویی است که در انگلستان و جنوب اروپا و مناطق مدیترانه ای مورد استفاده قرار می گرفت و به طور گسترده در منطقه خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد.مزایای بالقوه سلامتی گشنیز عبارتند از: کاهش خطر ابتلا به چاقی، مرگ و میر کلی، دیابت و بیماری های قلبی می شود و باعث سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و کاهش وزن می شود.
درباره گشنیز بیشتر بدانید.(به زودی)
نمونههایی از محصولهای مرتبط