طرز استفاده از تشک مواج

چکیده مقاله طرز استفاده از تشک مواج

در این مقاله که به دست متخصصین شهر سلامت تهیه شده است ، علاوه بر بیان طرز استفاده از تشک مواج ، زخم بستر و انواع تشک مواج هم تا حدودی توضیح داده میشود . شما میتوانید به راحتی با خوندان این مقاله به اطلاعات ارزشمندی درباره دستورالعمل تشک مواج و طرز استفاده از آن آگاه شوید .

چرا کسی نیاز به استفاده ازیک تشک مخصوص برای کاهش فشار بر بدن دارد؟

تشک ها یا پد های مخصوص توزیع فشار بدن بخش مهمی از پروسه درمان برای بیماران یا افرادی است که مجبور هستند برای مدت زمان طولانی یا نسبتا زیاد در بستر باشند . بیماران با طول مدت بستری زیاد ، به ویژه کسانی که به طور جزئی یا کامل ، محدویت های حرکتی دارند و غیرقابل جابجایی هستند ، در معرض خطر بروز زخم قرار دارند که از این زخم ها که تحت فشار بدن بوجود میآید بعنوان زخم بستر نامیده میشوند.

استفاده مداوم از سیستم تشک های کاهش دهنده فشار که به ان در زبان عامه تشک مواج میگویند ، می تواند از تبدیل زخم های کوچک به تلقیح و زخم های گسترده ، عمیق و آلوده جلوگیری کند. بدون مداخله برای درمان ، این زخم ها می تواند یک تهدید بسیار جدی و بسیار خطرناک برای سلامتی را ایجاد می کنند، زیرا زخم ها در نهایت میتواند باعث مرگ بافت در مناطق آسیب دیده شود.َ

بنابراین خرید تشک مواج برای جلوگیری از بروز زخم بستر و کمک به درمان متاسفانه برای بیماران دارای ریسک و محدودیت حرکتی الزامی است . شما میتوانید برای کسب اطلاعات مناسب در اینخصوص مقاله راهنمای خرید تشک مواج را مطالعه کنید .

علت زخم بستر چیست؟

تنگ شدن عروق خونی در ناحیه فشار بخصوص در نواحی که استخوانهای درشت بدن قرار دارند مانند لگن ، منجر به کمبود رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به پوست و بافت در این مناطق می شود. این زخم ها در محل اصطکاک تشک که بیمار روی آن خوابیده است ، نواحی که به دلیل خشکی عضلات و رگهای خونی بی حرکتی هستند ، قسمت های از بدن که تراکم وزن بدن و استخوانها در آن بیشتر است رخ میدهد. نقاطی که بیشترین احتمال بروز زخم بستر آنها وجود دارد شامل پشت پا ، لگن ، دو طرف سر، لبه گوش ها، تیغه های شانه ، ناحیه کمر، پشت و یا دمبل، پاشنه، مچ پا و پوست پشت زانو میباشد.

تشک های زخم بستر یا تشک های تعدیل کننده فشار به دو دسته اصلی طبق بندی میگردد.

  • تشک های که با هوا تغذیه میشوند
  • تشک های که با آب تغذیه میشوند

البته میتوان تشک ها را از لحاظ تحمل وزن ، نوع رویه و قدرت پمپ هم تقسیم کرد.  

زخم بستر

  طرز استفاده از تشک مواج

طرز استفاده از تشک مواج نیاز به آگاهی خاصی ندارد و معمولا این محصولات بسیار ساده هستند و کاربر به راحتی با آن ارتباط برقرار میکند . تشک مواج بر اساس ساختار ، وزن بیمار ، قابلیت های پمپ و مواد اولیه تقسیم بندی های متفاوتی دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود تعدای از این تشک ها به تنهایی قابل استفاده و اکثر آن باید روی تخت مخصوص که از آن بعنوان تخت بیمار یاد میشود نصب گردد .

طرز استفاده از تشک مواج در دفترچه راهنمای محصولی که خریداری کرده اید قطعا وجود دارد و نباید از راه اندازی آن همانطور که گفته شده دغدغه خاصی داشت . آگاهی از طرز استفاده از تشک مواج به شما برای استفاده درست تر و راحت از محصول بسیار کمک خواهد کرد که ما در اینجا به اختصار آن را بیان میکنیم .

طرز استفاده از تشک مواج به طور کلی بسیار ساده است و استفاده از آن نیاز به داشتن تخصص خاصی ندارد .

کافی است ابتدا تشک را روی تخت بیمار پهن نماید و دقت کنید محل قرار گرفتن تشک لبه تیز یا برنده وجود نداشته باشد . تشک های مواج بادی یا آبی نیاز به محافظت در برابر بریدگی دارند .

رابط های هوا یا شیلنگ ها را از جعبه خارج کنید و به پمپ مخصوص وصل نماید و دقت نماید که شیلنگ ها با دقت در محل مخصوص که به راحتی روی پمپ و تشک قابل تشخیص است وارد شود .

دستگاه را روشن کنید تا تشک از باد پر شود . تنظیم زمان تناوب ، میزان باد هم از روی پمپ مدیریت میگردد و البته این قابلت ها برای تشک های پیشرفته است که دارای سیستم متناوب باشند .

مزایا تشک مواج آبی :

تشک های مواجی که با آب پر میشوند باعث افزایش حرکت و کاهش فشار برای مدت زمان طولانی میگردد ، این تشک ها به دلیل خاصیت حرکت و سیال آب باعث جابجایی در سطح بیمار و افزایش خون رسانی به آن میگردند

تشک های مواج بادی :

تشک های مواج بادی علاوه بر خواص ذاتی خود در توزیع فشار و تسهیل جابجایی بیماران با محدویت های حرکتی مزایای دیگر برای کمک به بیمار یا پرستار مانند امکان تخلیه سلول های هوا ، شخصی سازی تنظیمات ، تعویض سلول ها با توجه به نیازهای بیمار و مناطق تحت تاثیر قرار می دهند. همچنین این تشک ها دارای سیستم پمپ هوای تازه از منافذ کوچک روی تشک هستند که به کاهش عرق نمودن بیمار کمک می کند که به نوبه خود باعث کاهش احتمال شکستگی پوست و ایجاد زخم می شود. تشک های مواج دارای فوم، مانند فوم های دارای حافظه، جاذب شوک و تسهیل کننده جابجایی بدن آسیب به ساختار استخوانی بدن هستند تشک مواج خانگی ، می تواند با توجه به نیازهای خاص بیمار پر و تخلیه شود

در انتخاب این نوع از تشک ها سه نکته بسیار حائز اهمیت است :

  • سیستم توزیع فشار : که میتواند سلولی ، تخم مرغی ، لانه نبوری باشد
  • سیستم توزیع باد : که میتواند متناوب AP – یا سیستم تولید یکسره باشد
  • قدرت پمپ و نحوه مدیریت خروجی

یکی از سیستم های پیشرفته ای که در تشک مواج حرفه ای یا تشک مواج بیمارستانی استفاده میگرد ، سیستم فشار متناوب (AP) است این سیستم در فواصل زمانی معین یا قابل تنظیم به صورت مرحله ای تعدای از سلولها را در تشک مواج پر و تعدادی را خالی میکند این تورم و تخلیه باعث جابجایی اندک اعضا و افزایش گردش خون میگردد.

مرور کلی : بهبود و جلوگیری از بروز زخم بستر مفید هستند ولی به طور معمول برای نگهداری بیماران با زمان بستری طولانی بخصوص در مراکز درمانی از تشک مواج بادی با امکانات ویژه و ظرفیت تحمل وزن بالا استفاده میگردد.

در ادامه به بررسی انواع تشک های تعدیل کننده فشار که اصطلاحا تشک مواج نامیده میشود میپردازیم

تشک مواج با پایه آب

تشک های که با آب پر میشوند از دهه ۱۸۰۰ برای درمان و جلوگیری بروز زخم بستر و توزیع فشاری استفاده شده است. آب دارای توانایی منحصر به فرد برای مطابقت با بدن کاربر است و در نتیجه فشار را به طور مساوی توزیع می کند. به همین دلیل، بسیاری از مردم تشک مواج آبی را نسب به رقبای دیگر با فن آوری های پیشرفته ترجیح می دهند، این تشک معمولا پس از پر شدن آب سنگین هستند و قابلیت شستشو را به راحتی دارند و از دوام بالای برخوردار هستند . این تشک دارای چندین سوپاپ میباشند و سلولهای مختلف ساخنه شده اند و طوری طراحی گردیده اند که بتوانند حالت موجی شکل یا مواج آب را حفظ نمایند اگر بخواهیم دمای آب را در این تشک ها حفظ نمایم بهتر است از یک پتو یا یک ورقه پلاستیکی استفاده نمایم و روی تشک قرار دهیم ، یکی از خواص مهم این نوع تشک ها نداشتن صدا جانبی است بدین معنی که نسبت به تشک مواج های بادی به دلیل نداشتن پمپ بی صدا هستند، بنابراین برای کاربرانی که نسبت به صدا حساس هستند بسیار کمک خواهد نمود ، ضمنا این محصول را میتوان در داخل تخت دونفره پهن نمود و به دلیل امکان جابجایی راحت و بی صدا بودن مشکلی برای همسر شما در تخت ایجاد نمی نماید .

مزایا:

  • آسان تمیز میشود
  • به راحتی پر میشود
  • راحت (به خصوص برای کسانی که ترجیح می دهند از تخت مواج آبی استفاده کنند)
  • طول عمر بالا
  • راحتی قرار دادن بیمار با خطوط “پا”

مضرات:

   این تشک ممکن است برای برخی از افراد بسیار سرد باشد

خلاصه

از این تشک بسیار راحت و بادوام برای توزیع فشار بر بدن و بافت های آن در اقرادی که به صورت مدوام بستری هستند یا دچار زخم بستر گردیده اند نمیتوان استفاده نمود .

تشک مواج سلولی

تشک مواج کلینیکی رده ۲ با پمپ فشار متناوب و سیستم مدیریت تشک

تشک مواج حرفه ای با کاربری خانگی و کلینکی هستند که معمولا برای کسانی که مبتلا به بیماری زخک بستر گردیده اند استفاده میشود از مشخصات بارز این نوع از تشک حد تحمل وزن آن است.

تشک های مواج بیمارستانی معمولا امکان تحمل وزن بیمار تا ۱۸۰ کیلو را داشته و سیستم توزیع فشار آنها به صورت سلولی بوده و امکان نصب بر روی تخت های بیمارستانی را دارند از دیگر مشخصات مهم این نوع از تشک ها میتوان به قابلیت مدیریت پذیر بودن پمپ و تشک اشاره کرد

این تشک ها که دارای دو بخش اصلی شامل پمپ و پد است برای کمک به بهبود زخم و جلوگیری از بروز آن کاربر دارد ، این تشک ها که دارای منافذ کوچک برای خروج هوا و ایجاد لایه ای از هوای تازه بین سطح بدن و تشک برای جلوگیری از تعریق و مرطوب بودن بدن علاوه بر سیستم توزیع گسترده نیرو هستند .

سیستم توزیع فشار به صورت متناوبتوسط پمپ به توزیع فشار و پیشگیری از بروز زخم کمک می کند. در این تشک ها معمولا پمپ بسیار کم صدا بوده و به راحتی در کنار تخت بیمار نصب میگردد و قلاب های برای قرار دادن تشک در روی تخت بیمار تعبیه شده است تا هنگام جابجایی و انتقال بیمار از شل شدن و جابجایی تشک جلوگیری کند ، از آنجا که قلاب ها تشک را در جای خود نگه می دارند، بیماران نیازی به نگرانی در مورد لغزش و یا نیاز به تنظیم موقعیت خود را برای حفظ در پد ندارند . این نکته می تواند بسیار مهم باشد، زمانی که بیماران نمی توانند خود را در رختخواب حرکت دهند.

ویژگی ها و مزایا

  •    سایز : ۲۰۰ * ۹۰ سانتیمتر
  •    ظرفیت تحمل ۱۵۰ الی ۱۸۰ کیلو گرم
  •    شامل پمپ با قابلیت تنظیمات فشار چندگانه
  •    نصب پمپ بر روی تخت با براکت داخلی
  •    پمپ به طور متناوب هوا توزیع میکند
  •    قلاب زیر تشک به طور مداوم روی پد قرار می گیرند

مزایا:

  •    طول بزرگ
  •    فلپ های زیر تشک باعث ایجاد ثبات می شوند
  •  صدای پایین پمپ
  •    تنظیمات چندگانه در پمپ باعث تنظیم سطح فشار مورد نظر می شود
  •    مناسب برای بیماران مبتلا به زخم بستر و بیمارانی که قرار است به مدت طولانی بستری باشند

مضرات:

   برخی از کاربران این تشک اعلام کرده اند تشک آن کمی گرم میشود

خلاصه

این تشک ها برای بیمارانی ک به مدت طولانی قرار است بستری شوند و وزن بالایی دارند یا کسانی که مبتلا به زخم بستر در مراحل ابتدایی شده اند مناسب است . بهترین و محبوب ترین محصول در این رده تشک مواج ایر داکتر AD-1200  است

تشک مواج بیمارستانی

تشک درمان- بیمارستانی

تشک مواج های بسیار بیشرفته با سیستم کنترل فشار باد و سیستم توزیع سلولی و سطح تراکم بالا هستند این تشک ها برای نگهداری و تسریع در روند بهبود بیماران مبتلا به زخم بستر طراحی شده و میتواند حد بالای از وزن بیمار را تحمل نمایند .

این تشک ها معمولا دارای دو ویژگی برای ارائه پشتیبانی و آسایش برتر بیمار به صورت منطقه بندی و برش متقاطع هستند. یک تشکل منطقه ای است که به بخش هایی متشکل از سطوح مختلف پشتیبانی می پردازد. به جای استفاده از یک سطح در سراسر، قابلیت منطقه بندی برای پشتیبانی متفاوتی برای مناطق مختلف بدن است. این تشک ها اغلب ناحیه در زیر باسن قوی تر است، زیرا در این منطقه به دلیل افزایش تراکم استخوانها نیاز به حمایت بیشتری دارند. سلولهای تشک بیمارستانی متقاطع بوده و قادر به حرکت با بدن بیمار، به جای مقاومت در برابر حرکت است. این کاهش برش، از کشیده شدن لایه بیرونی پوست هنگام حرکت در برابر سطح ثابت تشک میگردد و از برو زخم بستر جلوگیری مینماید.

ویژگی ها و مزایا
  • توزیع فشار بدن به صورت ارگامنیک
  • ساخته شده از فوم برای جلوگیری از اعمال نیروی های برشی بر بدن
  • پوشش نایلون قوی جهت جلوگیری از اصطکاک
  • داری زیپ، ضد آب و مقاوم در برابر آتش است
  • پایه غیر اسکید
  • سایز ۲۰۰ *۹۰ سانتیمتر
  • ظرفیت وزن ۱۵۰-۲۲۰ کیلوگرم

مزایا:

  • استحکام طولانی مدت و مناسب برای نگهداری بیماران با طول مدت بستری طولانی مدت
  • ویژگی های پوشش:
  • کشش دو طرفه
  • ضدآب
  • جلوگیری از نعریق
  • فوق العاده راحت

مضرات:

سفت بودن

خلاصه

تشک مواج با قابلیت های مختلف و سیستم توزیع فشار گسترده و ارگانمیک که برای نگهداری بیماران قطع نخاع یا به کمار رفته مناسب است . بهترین تشک مواج در رده بیمارستانی میتواند تشک مواج ایر داکتر مدل AD-1400 است.

تشک مواج خانگی

تشک مواج خانگی :

تشک های باظرفیت تحمل وزن ۸۰ الی ۱۰۰ کیلوگرم که صرفا برای نگهداری از بیمارانی که به مدت بسیار کوتاه نیاز به بستری داشته و مبتلا به بیماری زخم بستر نیستند .

ساختار توزیع این تشک ها معمولا تخم مرغی یا لانه زنبوری بوده و در بعضی از مدلها دارای روزنه های کوچیکی برای پرتاب هوا است وجود دارد.

مزایا :

سبک

قابلیت جابجایی راحت

معایب :

تحمل وزن پایین

خلاصه :

خرید این تشک به افرادی که قابلیت جابجایی روی تشک را دارند و وزن آنها کمتر از ۸۰ کیلوگرم است همچنین مدت بستری آنها از ۳ ما تجاوز نمی نماید و مبتلا به زخم بستر نگردیده اند توصیه میشود . بهترین محصول در این رابطه تشک مواج امسیگ AM30 است

نمونه‌هایی از محصول‌های مرتبط

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.